15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Paneli Düzenlendi

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü ile hain darbe girişiminin 5. yıl dönümü Üniversitemizde etkinliklerle anıldı. 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında Muğla Valisi Orhan Tavlı, Muğla Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Nadir Yağcı, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Çiçek, Muğla il protokolü, kurum müdürleri, şehit yakınları ve gaziler, Üniversitemiz Atatürk Kültür Merkezi Fuaye Alanında sergilenen “15 Temmuz İhanet ve Diriliş” fotoğraf sergisini gezdiler. Türk milletinin azmi, duruşu ve kararlılığı ile darbe girişimine verdiği karşılığı fotoğraflarla yeniden hatırlatan sergi, 15 Temmuz gecesi Marmaris’te ve ülkemizde yasanları bir kez daha gözler önüne serdi.
Sergi sonrası Fakültemizce düzenlenen “Demokrasi ve Milli Birlik Paneli”ne geçildi. Yöneticiliğini Prof. Dr. Ali Akar’ın yaptığı panelde Prof. Dr. Bayram Coşkun “Türkiye’de Askeri Darbeler ve Anayasa”, Doç. Dr. Zafer Durdu “Türkiye’de Siyasal Kültür ve Askeri Darbeler” ve Dr. Öğr. Üyesi A Ünal Bozyer “Askeri Darbelerin Siyasi ve Toplumsal Etkileri” başlıklı birer sunum yaptı.
Ardından Üniversitemiz merkez yerleşkede bulunan 15 Temmuz Demokrasi Şehitleri Hatıra Ormanı’nda 15 Temmuz Demokrasi Şehitleri anısına fidan dikildi.
 

Son Güncelleme Tarihi : 11.08.2021 11:29 Okunma Sayısı : 816

Son Haberler