2024 YKS Sonucuna Göre Yerleşen Öğrencilerimiz için Kayıt Bilgileri

*E-Devletten Kayıt

19-21 Ağustos 2024 (saat: 23.59'a kadar) tarihleri arasında kayıt yaptıracak olan öğrenci adaylarımızın kayıtlarını öncelikle e-Devlet üzerinden yaptırmaları gerekmektedir.

Adaylar https://www.turkiye.gov.tr/ web sitesi üzerinden elektronik kayıtlarını yapacaklardır. Elektronik kayıt yaptıran öğrencilerin yüz yüze kayıt yaptırmalarına gerek yoktur. Elektronik kayıtları yeterlidir.

*Yüz Yüze Kayıt
Yüz yüze kayıt yaptıracak öğrenciler 2008 yılı ve öncesi lise diploması YÖKSİS’te görünmeyen  ve Liseden mezuniyet için dersleri kalan öğrencilerimiz 19-23 Ağustos 2024 (saat: 17.30'a kadar) tarihleri arasında, Fakültemize kayıtlarını yüz yüze yaptırarak kayıt için istenen belgeleri teslim edeceklerdir.

YÜZ YÜZE KAYIT İÇİN GEREKLİ BELGELER

1- YKS Sonuç Belgesi https://sonuc.osym.gov.tr/ adresinden alınacak)
2- T.C. Kimlik No beyanı veya  T.C. Kimlik No yazılı nüfus cüzdanı fotokopisi
3- Lise Diploması Aslı
4- Askerlik Belgesi (28 yaşını doldurmuş olanlar ile askerlik işlemlerinde yoklama kaçağı durumunda olan erkek adaylardan istenir.)
5- 2 adet 4.5x6 ebadında fotoğraf (fotoğraflar son 6 ay içinde ön cepheden çekilmiş, öğrenciyi kolaylıkla tanıtabilecek şekilde olmalıdır.)
* Normal öğrenim öğrencileri herhangi bir ücret ödemeyeceklerdir, aynı anda İki Üniversite (Lisans-Ön lisans,Yüksek Lisans) okuyan öğrenciler öğrenim ücretlerini 16-20 Eylül 2024 tarihleri arasında kayıt yenileme ve ders kayıtlarını yaptırırken ödeyeceklerdir.
* Öğrencilerimiz yurt genelinde herhangi bir T.C. Ziraat Bankası Şubelerinden öğrenci numaralarını söyleyerek, ATM'lerinden veya İnternet Bankacılığından öğrenim ücretlerini yatırabileceklerdir.
Katkı Payı ve Öğrenim Ücretleri için tıklayınız.
Öğrenci Bilgi ve Kayıt Formu için tıklayınız (KAYIT FORMUNU DOLDURMAK ZORUNLUDUR)
Ders Kaydı: 16-20 Eylül 2024  tarihleri arasında yüz yüze veya uzaktan  https://obs.mu.edu.tr/ yapılır.
Derslerin Başlaması23 Eylül 2024
2024-2025 Kayıt Kılavuzu için tıklayınız.

2024-2025 Öğretim Yılında Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi'ne 2023 YKS Sonucunda Yerleşen Öğrenciler için Öğrenci Numarası Sorgulama için tıklayınız. (kayıt günü aktifleşecektir)
Öğrenci Numarası Sorgulama için tıklayınız.

Dikkat (Kullanıcı adı ve şifre almak için öncelikle e-devletten veya yüz yüze kayıt işlemini gerçekleştirmiş olmanız gerekmektedir.) Üniversitemize 2024-2025 Öğretim Yılında kayıt yaptıracak öğrencilerimizin bilişim hizmetlerinden yararlanabilmeleri için gerekli kullanıcı adı ve şifre öğrenme yöntemi için tıklayınız.
*Hazırlık alması zorunlu olan Bölümler (İngiliz Dili ve Edebiyatı Bölümü, İngilizce Mütercim ve Tercümanlık Bölümü) Öğrencilerinin hazırlık sınavına girmeleri gerekmektedir.
*YÖKDİL ve YDS sınavından 70 ve üzeri puan alan öğrenciler Dilekçe ve Sonuç Belgelerini 16-30 Eylül 2024 tarihleri arasında Bölüm Sekreterliklerine teslim ederek hazırlıktan muaf olabileceklerdir.
*Yabancı Dil Hazırlık Programı Seviye Tespit Sınavı (İng./Alm.) 16 Eylül 2024 (saat: 10:00 sabah) Yabancı Diller Yüksekokulunda yapılacaktır.
*Yabancı Dil Hazırlık Programı Seviye Tespit Sınavı (Türkçe) 16 Eylül 2024 (saat: 14:00) Yabancı Diller Yüksekokulunda yapılacaktır.

Ortak Zorunlu Dersler Muafiyet Sınavı Tarihleri
*Temel Bilgi Teknolojisi Kullanımı/ Bilgi ve İletişim Teknolojileri Dersi Muafiyet Sınav 19 Eylül 2024
*Türk Dili Dersi Muafiyet Sınavı 19 Eylül 2024
*Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Dersi Muafiyet Sınavı 20 Eylül 2024