Sınavlarda Uyulması Gereken Kurallar

MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ

EDEBİYAT FAKÜLTESİ

 

SINAVLARDA UYULMASI GEREKEN KURALLAR

 

Fakültemizde yapılan sınavların kurallara uygun ve sağlıklı bir ortamda yürütülebilmesi için öğrencilerin aşağıda belirtilen hususlara uymaları gerekmektedir:

Kimlik:

            1. Öğrenciler sınav süresince öğrenci kimliklerini, gözetmenin uyarısına gerek kalmaksızın, sıranın üzerinde bulundurmak zorundadır. Kimliğin kaybolması, unutulması vb. durumlarda sınava öğrenci belgesi ile girilmelidir.

Cep Telefonu:

            2. Öğrenciler, varsa cep telefonlarını kapalı durumda (sessiz, titreşim ya da uçuş modunda değil!) ve cebinde veya çantasında bulundurmak zorundadır. Saate bakma gerekçesiyle dahi olsa, telefona bakanların sınavları geçersiz sayılır ve haklarında kopya işlemi yapılır.

Sınav Düzeni:

            3. Öğrenciler sınavın başlama saatinden önce sınavın yapılacağı salonda hazır bulunmalıdır. Sınavın başlamasının ilk 15 dakikasında sınav salonundan ayrılamazlar. Sınavın bitiş saatinden önce sınav salonunu terk etmek isteyenler, salondan şahsî eşyalarını alarak sessizce ayrılmalıdır.

4. Öğrenciler, sınav sırasında görevlilerin her türlü uyarılarına uymak zorundadır. Oturma düzeni görevliler tarafından belirlenir; gerektiğinde öğrencilerin oturma yerleri değiştirilebilir. Sınav görevlilerinin talimatlarına uymayan, sınav huzurunu bozacak davranışlarda bulunanlar, sınav salonundan çıkarılırlar ve sınavları geçersiz sayılır. Sınav süresince görevlilerle konuşulması ve soru sorulması; aynı şekilde görevlilerin de öğrencilerle yakından ve alçak sesle konuşmaları yasaktır.

5. Öğrenciler, sınav süresince yanında ve sırasında, görevliler tarafından aksi belirtilmediği sürece, herhangi bir kitap, defter, not, gazete vb. bulunduramazlar. Öğrenciler yanında getirdikleri eşyayı görevlilerin gösterecekleri yere bırakmak zorundadır.

6. Öğrencilerin birbirinden kalem, silgi vb. şeyleri istemesi ve alması yasaktır. Öğrenciler, sınavdan önce veya sınav yoklaması sürerken, varsa kalem, silgi, uç, kalemtıraş vs. gibi ihtiyaçlarını gidermelidir. Sınav başladıktan sonra herhangi bir sorun yaşayanlar, sınav görevlilerinden işaret yoluyla yardım isteyebilir.

7. Sınav kâğıtları kapalı olarak dağıtılır; açmak ve cevaplamaya başlamak için sınav görevlisinin “Sınav başlamıştır.” işareti beklenmelidir. Sınav evrakı dağıtılmaya başlandığından itibaren öğrencilerin kendi aralarında konuşmaları yasaktır.

8. Herhangi bir sebeple dışarı çıktıktan sonra tekrar sınav salonuna girmek yasaktır.

9. Sınav bitiminde öğrenciler, cevap kâğıtlarını görevlilere şahsen teslim etmelidir.

            10. Sınavlarda, her ne şekilde olursa olsun kopya yapan, yapmaya teşebbüs eden; kopya veren, kopya yapılmasına yardım edenlerin; ilgili evrakın incelenmesi sonucunda kopya çektiği anlaşılanların, sınavları geçersiz sayılacaktır ve haklarında “Yükseköğretim Kurumları Öğrenci Disiplin Yönetmeliği” hükümleri uyarınca disiplin soruşturması açılması için gerekli işlemler yapılacaktır. Görevliler kopya yapmaya veya vermeye kalkışanları uyarmak zorunda değildir, sorumluluk öğrencilere aittir.

Bütün öğrencilerimize sınav kurallarına uydukları için teşekkür eder, başarılar dileriz.

 

Edebiyat Fakültesi Dekanlığı

Son Güncelleme Tarihi : 31.03.2021 13:26 Okunma Sayısı : 476

Son Duyurular