7. Uluslararası Çağdaş Eğitim Araştırmaları Kongresi



Değerli Bilim İnsanları, Araştırmacılar ve Eğitimciler, 
7. Uluslararası Çağdaş Eğitim Araştırmaları Kongresi 27-30 Eylül 2023 tarihleri arasında Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSKÜ) ve Çağdaş Eğitim Araştırmaları Derneği (CEAD) işbirliğiyle, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi’nde Türkiye’de gerçekleştirilecektir. 
Antik Dünya’nın “Yedi Harikası”ndan biri olan Halikarnassos'un da aralarında bulunduğu yüzlerce somut tarihi mirası; ve bir zamanlar Antonius'la Kleopatra’nın yüzüp,eşsiz su berraklığında turkuaz ve akuamarin tonlarının tadını çıkardıkları güzel Kleopatra plajı da dahil olmak üzere, yüzlerce cennet plajı ile; 5000 yıllık tarihinde Dorlar, Lidyalılar, Persler, Makedonlar, Romalılar ve Bizanslılar'a ev sahipliği yapmış olan “YeryüzüCenneti” Muğla'da sizlerimisafirimiz olarak ağırlamaktan onur duyacağız. 
Eğer isterseniz, kongremizboyunca Muğla'ya 15 dakika uzaklıktaki Akyaka'da muhteşem doğa ve denizdekalma olanağı da elde edeceksiniz. Akyaka'ya ulaşım üniversitemiz ulaşım araçlarıyla sağlanacaktır. Ayrıca üniversitemiz durağından her 20 dakikada bir belediye otobüsü vardır. 51 km ve 55 km uzaklıktaki Marmaris ve Köyceğiz'de de kalmanız için de bir engel yoktur. Ulaşım mevcuttur. 
Ayrıca bulunduğunuz yerden Muğla'ya ulaşım Adnan Menderes Havalimanı (Aydın üzerinden), Bodrum Havalimanı veya Dalaman Havalimanı üzerinden gerçekleşmektedir. İzmir-Muğla arası ise 3 saattir. 
Kongre katılımcılarımıza tercihlerine göre hem yüz yüzekatılım hem de çevrimiçi (online)katılım imkânları sunulacaktır. Kongremizde 

Sosyal Bilimler, 
Fen Bilimleri, 
Eğitim Bilimleri, 
Sağlık Bilimleri, 
Edebiyat Eğitimi, 
Ekonomi Eğitimi 
Turizm Eğitimi vb. alanlarda, 

ya da herhangi bir alanın eğitimi,öğretimi ve genel eğitim sorunları çerçevesinde bildiri sunulabilir. 
Kongremizin bu yılki ana teması “Dijital Dönüşüm Çağında Eğitim, Bilim, Sanat: Birey ve Toplum” olarak belirlenmiştir. Kongrede sözlü bildiri olarak sunulan bildiriler, metnin hakem raporuna göre ve yazarın da isteği doğrultusunda uluslararası bir yayınevince yayımlanacak tam metin kitabında veya kongremizin anlaşmalı olduğu dergilerde makale olarak, kongrenin ana temasında sunulan bildiriler ise geliştirilmek koşuluyla “Dijital Dönüşüm Çağında Eğitim, Bilim, Sanat: Birey ve Toplum” adlı bağımsız uluslararası bir kitapta kitap bölümü olarak basılacaktır. Kongrenin sunum dilleri Türkçe, Almanca ve İngilizce’dir. Kongreye ilişkin ayrıntılı bilgiye şu sayfadan ulaşılabilir: http://ceadder.org/ 

Kongre Takvimi 
Özet kabul tarihleri: 15 Nisan - 31 Temmuz2023 
Özet kabul bildirimi: 01 Mayıs - 15 Ağustos2023 
Erken kayıt tarihleri: 20 Nisan - 15 Ağustos2023 
Geç kayıt tarihleri: 16 - 22 Ağustos 2023 
Kongre programının duyurulması: 26 Ağustos 2023 
Kongre tarihleri: 27 - 30 Eylül 2023 

Muğla Sıtkı KoçmanÜniversitesi Eğitim Fakültesive Çağdaş EğitimAraştırmaları Derneği olaraksiz değerli bilim insanları, araştırmacılar ve eğitimcileri kongremize bekliyoruz. 
Kongremize katılım ve katkılarınızı bekler,çalışmalarınızda başarılar dileriz. Kongre Düzenleme Kurulu Başkanları 
Prof. Dr. Özgür YILDIZ 
Prof. Dr. Nevide AKPINARDELLAL 
 

Son Güncelleme Tarihi : 20.10.2023 17:22

Son Etkinlikler