21 Aralık Dünya Roman Kahramanları Günü Etkinliği

Kültür ve Turizm Bakanlığı himayesinde 2012 yılında Maltepe Üniversitesi'nde başlatılan ve Türkiye genelinde çeşitli kurumların kutladığı "21 Aralık Dünya Roman Kahramanları Günü", bu hafta üniversitemizde özel bir etkinlikle kutlandı. Edebiyat Fakültesi Batı Dilleri ve Edebiyatları Bölümü ve BEKET öğrenci topluluğu tarafından, topluluk koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Gülden YÜKSEL önderliğinde Cumhuriyetimizin 100. yılı kutlamaları kapsamında düzenlenen bu etkinlikte öğrenciler farklı roman karakterlerini tanıtıp canlandırdılar.

Öğrencilerin hayatlarına dokunan farklı kültürlerin edebiyatının zenginliğiyle roman karakterlerini hayata geçirebilecekleri bir platform sunmayı amaçlayan bu etkinlikte, aynı zamanda 'en uzun gece' olarak bilinen 21 Aralık gününün kahramanlık yolculuğunda, bazen karanlıkta dolaşmanın ve en zor anlarda bile ışığı aramanın önemini hatırlattığının vurgusu yapıldı. Öğrencilerin sahnelediği performanslarla, edebiyatın büyülü dünyası izleyicilere bir kez daha kapılarını açtı. Bu etkinliğin başarısında katkıda bulunan herkese teşekkür ediyoruz.

Son Güncelleme Tarihi : 22.12.2023 15:15 Okunma Sayısı : 218