Dört Mevsim Kültür Rotamız Ula Projesi

Muğla’nın Ula İlçesi’nde yaşanan turist hareketliliğini dört mevsime yaymak ve böylece hem bölge hem de ülke ekonomisine kesintisiz katkı sağlamak amacıyla Ula Kaymakamlığı’nca hazırlanan ve Güney Ege Kalkınma Ajansı’na (GEKA) tarafından finanse edilen “Dört Mevsim Kültür Rotamız Ula” projesi, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi, Ula Belediyesi iştiraki ve Muğla Ticaret ve Sanayi Odası ortaklığıyla birlikte Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı himayesinde başarıyla gerçekleştirilmiştir.
Projenin en önemli çıktıları arasında yer alan “Dört Mevsim Ula” isimli dijital mobil uygulama geliştirilmiş olup, Play Store ve App Store'da yerini almıştır. Ula’ya özel tasarlanan mobil uygulamayı indirerek tüm destinasyonların dijital rotalarına erişebilmekte ve kişiye özel dijital rehber oluşturulabilmektedir. Bunun yanı sıra proje web sitesi, sosyal medya hesapları, hava çekim videoları, proje tanıtım videoları ve 73 adet bilgilendirme ve yönlendirme levhası da proje çıktıları arasındadır. Titizlikle hazırlanan projenin kitabı ise Türkçe ve İngilizce dil seçeneği ile tüm proje içeriklerinin basılı olduğu kültürel ve tarihi bir arşiv niteliğinde olup gelecek nesillere kalacak kıymetli bir mirastır.
Aynı zamanda Akyaka Kalesi’nin ve İdyma Antik Kenti mezarlarının aydınlatma çalışmaları projemizin faaliyetleri arasında iken maddi finansman desteğini T.C. Muğla Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı (YİKOB) ile yürütme faaliyetlerini de Ula Belediyesi üstlenmiş olup projenin aydınlatma faaliyetleri de tamamlanmıştır.
Proje Koordinatörü Öğretmen Tuğçe DOĞRU ve Projenin Danışmanı & Araştırmacısı Sanat Tarihi Bölümü Öğr. Üyesi Doç. Dr. Gökben AYHAN tarafından “Dört Mevsim Kültür Rotamız Ula” projesinin kitabı, Rektörümüz Sayın Prof. Dr. Hüseyin ÇİÇEK’e takdim edilerek başarıyla tamamlanan proje hakkında son bilgiler verilmiştir.
Sanat Tarihi Bölümü Öğr. Üyesi Doç. Dr. Gökben AYHAN, Dekanımız Prof.Dr. Ali AKAR'a projenin aşamaları hakkında bilgiler sunarak, proje kitabını takdim etmiştir. Öğretim üyemizi başarılı çalışmaları için kutluyor, başarılarının devamını diliyoruz.

Dekanlık

Son Güncelleme Tarihi : 23.03.2022 09:59 Okunma Sayısı : 1258

Son Haberler