20. Yüzyılda Macaristan'da Türk ve Türkiye İmajı

12.10.2022 tarihinde, Türk - Macar Akademik ve Bilimsel İşbirliği Uygulama ve Araştırma Merkezi (TÜMACAM) tarafından, fakültemizin ev sahipliğinde,  20. Yüzyılda Macaristan'da Türk ve Türkiye İmajı konulu bir konferans düzenlendi. Macaristan'ın Pecs Üniversitesinde Tarih Bölümü Öğretim Üyesi olarak görev yapan Prof. Dr. Árpád Hornyák tarafından gerçekleştirilen sunuma, Dekanımız Prof. Dr. Ali AKAR ve TÜMACAM Müdürü Prof. Dr. Melek ÇOLAK'ın yanı sıra fakültemizin farklı bölümlerinden akademik personelimiz ve çok sayıda öğrencimiz kaldıldı. Kadim zamanlara dek uzanan Türk-Macar ilişkilerinin yakın dönemine ışık tutan etkinlikte, TÜMACAM Müdür Yardımcısı Arş. Gör. Dr. Tevfik Orkun DEVELİ tercüman olarak yer aldı.

Türk-Macar ilişkilerini akrabalık bağları, askerî ve ekonomik iş birliği, diplomasi ve stratejik ortaklık gibi pek çok farklı başlık altında 1 saatten uzun bir süre ele alan etkinlik, katılımcılarımızın sorularının yanıtlanması ve Dekanımız tarafından Prof. Dr. Hornyák'a teşekkür belgesinin takdim edilmesiyle sona erdi.

Son Güncelleme Tarihi : 13.10.2022 14:18 Okunma Sayısı : 800