Hakkımızda

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektörlüğü bünyesinde bulunan Fen-Edebiyat Fakültesi'nin kapatılarak, adı geçen Rektörlüğe bağlı olarak Fen Fakültesi ile Edebiyat Fakültesi kurulması hakkında 13 Kasım 2010 tarih ve 27758 sayılı Resmî Gazete'de yayımlanan Bakanlar Kurulu Kararı ile kurulan Fakültemiz 11 Bölüm ile Eğitim- Öğretim faaliyetlerini yürütmektedir.
On bölümde (Arkeoloji, Batı Dilleri ve Edebiyatları (İngiliz Dili ve Edebiyatı), Çağdaş Türk Lehçeleri ve Edebiyatları, Felsefe, İngilizce Mütercim ve Tercümanlık, Psikoloji, Sanat Tarihi, Sosyoloji, Tarih, Türk Dili ve Edebiyatı) 3467 öğrenci öğrenimlerini sürdürmektedir. Uygulamalı Yabancı Diller henüz öğrencisi bulunmayan ve yapılandırma çalışmaları süren bölümümüzdür.
Üç bölümde (Çağdaş Türk Lehçeleri ve Edebiyatları, Tarih, Türk Dili ve Edebiyatı) ikinci öğretim programında Eğitim-Öğretim faaliyeti yürütülmektedir.